GRUP 4

Paraules clau:
Teatre grec: Es una cultura teatral que floreció en la Antigua Grecia entre 550 a.C y 220 a.C. Al parecer el teatro griego se originó en un espacio circular al aire libre (orchestra), en el que se ejecutaban unas danzas, un lugar de tierra lisa y compacta dispuesto para la representación de cantos corales, una de cuyas variedades, el llamado ditirambo, fue de acuerdo con la tradición, el progenitor de la tragedia ática. Todos los grandes teatros se construyeron a cielo abierto.
Aristòfanes: fou un còmic i dramaturg grec. El lloc i fins i tot la data exactes del seu naixement ens són desconeguts, però probablement es va educar a Atenes. Era del poble de Kudathenaium. És famós per haver escrit comèdies com //Els ocells// pels festivals atenencs: els Grans dionisíacs i Lenaea. En total va escriure quaranta obres, onze de les quals ens han arribat, i que són els únics exemples supervivents de la Comèdia àtica antiga. Moltes d'aquestes peces tenien temes polítics, i solien ser sàtires dels ciutadans més famosos d'Atenes i la seva conducta a la guerra del Peloponès. Va ser acusat diverses vegades de difamació. Una comèdia famosa, //Les granotes//, va rebre l'honor inèdit de ser repetida, i segons un biògraf posterior, li va comportar una Corona cívica.
comèdia antiga: La Nova Comèdia Grega va perdre interès per la sàtira política i es va fixar més en els aspectes més realistes de l'ésser humà: amors romàntics, situacions plenes d'embolics i aventures i situacions quotidianes localitzades a Atenes , normalment allunyades de la política. Els personatges eren de condició social diversa i era una comèdia que volia sobretot entretenir. Degut a totes aquestes situacions, el llenguatge es va refinar i es va fer més ric en expressions. El final sempre era feliç. Es pot dir que la Nova Comèdia Grega va ser una evolució de la Comèdia Antiga. A més del conegut Menandre, van destacar Filemó i Dífil.
sofistes:
Sofista prové del mot grec sophos que significa "saviesa" o "experiència" en un camp del coneixement.
Els filòsofs sofistes eren una mena de mestres ambulants que oferien els seus ensenyaments sovint a canvi de diners. Es guanyaven la vida preparant els alumnes per a la vida a la polis mitjançant l’ensenyament de l’excel•lència o areté. Permetia el domini del llenguatge, la capacitat d’argumentar, persuadir, mostrar les implicacions de qualsevol qüestió.
Eren especialistes en el debat d'idees i preocupats per la definició del significat de les paraules, partien d'una crítica dels valors tradicionals com el bé, la justícia, la veritat, la llei, la bellesa, etc. que consideraven relatius.
El mètode o tècnica d'ensenyament de retòrica que usaven, rep el nom d'Erística.
Sòcrates: fou un filòsof grec, a qui es considera el fundador de la filosofia occidental. Es tracta d'un filòsof del qual només ens ha arribat informació a través dels seus deixebles. En particular, els diàlegs de Plató ofereixen la font d'informació més fiable sobre Sòcrates de què es disposa actualment.[
educació, relativisme, actors, cor, indumentària…, adaptació, hel·lenismes